Antonyms - Verbal ability online test - Part 4


Home > Verbal Ability > Antonyms

Choose the alternative which is the nearest opposite of the given word.

31. Opportune

a.) Dull
b.) Ruddy
c.) Inappropriately timed
d.) Shrewd

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c.) Inappropriately timed

32. Preserve

a.) Keep safe
b.) Destroy
c.) Derail
d.) Careful

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b.) Destroy

33. Demise

a.) Join
b.) Go away
c.) Birth
d.) Strain

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c.) Birth

34. Porous

a.) Concentrated
b.) Smooth
c.) Even
d.) Impermeable

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d.) Impermeable

35. Ornate

a.) Marred
b.) Unbreakable
c.) Fragile
d.) Austere

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a.) Marred

36. Stamina

a.) Lack of patience
b.) Lack of practice
c.) Lack of purpose
d.) Lack of endurance

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d.) Lack of endurance

37. Contend

a.) Concede
b.) Discourage
c.) Exhibit
d.) Satisfy

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a.) Concede

38. Derangement

a.) Sanity
b.) Compact
c.) Abstruseness
d.) Healthy

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a.) Sanity

39. Precocious

a.) Forward
b.) Backward
c.) Elusive
d.) Isolated

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b.) Backward

40. Mobile

a.) Revolutionary
b.) Phone
c.) Stationary
d.) Wanderer

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c.) Stationary

Part 1   Part 2   Part 3   Part 4   Part 5   Part 6   Part 7   Part 8

Write your comment - Share Knowledge and Experience



 
Home | Want a Job? Submit Key Skills | Employer login | My key skills | About us | Sitemap | Contact us